Värt att veta om nödbelysning och kondensatordrift

Odigo, Lenta och Fos är ingår i Cardi's sortiment av nödljusarmaturer med kondensatordrift.

I våra nödljusarmaturer med kondensatordrift så har batterierna ersatts med en kondensator. Jämfört med batteridrivna armaturer klarar en kondensatordriven armatur längre intervall mellan service och har en snabbare återuppladdning vilket ökar säkerheten på anläggningen, även sannolikheten för reklamationer minskar.

Lösningen är att man utnyttjar kraften i kondensatorerna för att lagra energi och använda som en strömkälla vid behov. Fördelen med att använda en kondensator i stället för ett traditionellt batteri är att underhållsintervallen blir betydligt längre. Kondensatorn är inte lika temperaturkänslig som ett batteri viket är viktigt i kalla utrymmen som t.ex parkeringshus, lagerlokaler eller utrymmen som inte är uppvärmda. Armaturen med kondensator behöver inte delas upp, en batteriarmatur delas i två delar eftersom batteriet måste sitta i ett uppvärmt utrymme.

En nödljusarmatur med kondensator för att lagra energi och effektiva LED ger en underhållsfri anläggning med låg miljöpåverkan och som dessutom klarar stora temperaturväxlingar utan att riskera självurladdning. Armaturer med kondensatorer har en snabb återuppladdning vilket dessutom gör anläggningen säkrare.

Nödljusarmaturer med kondensatordrift blir ett mycket prisvärt alternativ tack vare den långa livslängden och minimalt behov av underhåll som minskar den totala kostnaden för fastighetsägare i nödljusanläggningar.


Att välja en nödljusarmatur med kondensatordrift ger många fördelar och blir ett mer hållbart val.

  • Lång livslängd minst 15 år

  • Tål större temperaturväxlingar och låga temperaturer,
    ned till -25 grader och upp till +35 grader

  • Ingen självurladdning

  • Kondensatorn behöver ingen underhållsladdning vid förvaring

  • Snabb uppladdning, ca 2 timmar

  • Återvinns som vanligt elektronikavfall (inget batteri)

Läs mer om våra nödljusarmaturer här

Lenta

Odigo

Fos