Om Cardi Belysning

Vi som jobbar med ljus

Belysning har medvetet eller omedvetet en oerhört stor betydelse för hur vi upplever rummet. Med rikstäckande kompetens inom flera olika discipliner, från butik och kontor till ishallar och utomhusbelysning kan Cardi erbjuda allt inom ljus och belysningslösningar.

Cardi Belysning är en rikstäckande säljorganisation inom Elektroskandia med belysningssäljare och ljusdesigners som hjälper dig med ditt ljusprojekt. Vår utställning på Valhallavägen i Stockholm är organisationens säljkontor.

Se vår inspirationsfilm här

I snart 100 år har Elektroskandia varit verksamma med egna belysningsarmaturer inom professionell belysning. Sammanslagningen innebär att man kommer att kunna erbjuda ett bredare och mer komplett sortiment och vara en tongivande aktör på den svenska belysningsmarknaden under lång tid framöver.

Elektroskandia är medlemmar i Belysningsbranschen, en branschförening för Sveriges tillverkare och importör av belysningsarmaturer, komponenter och ljuskällor, vars verksamhetsmål är att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön.

Varumärket Cardi erbjuder ett mycket stort sortiment av funktionella och designade armaturer för alla sorters miljöer interiört såväl som exteriört. Cardi Belysning´s produktportfölj innehåller dessutom högkvalitativa produkter från varumärken som Molto Luce, Panzeri, Lival & Nordic Aluminium.

Brett sortiment, vi erbjuder ett mycket stort sortiment av funktionella och designade armaturer för alla sorters miljöer interiört såväl som exteriört.

Hög kompetens inom ljusdesign och belysningsteknik. Tillgänglighet, rikstäckande organisation och vårt logistikcenter i Örebro ger en hög tillgänglighet för både support och armaturer.

Långsiktighet, i våra relationer är vårt framgångskoncept.

Våra varumärken

Cardi: Cardi Belysnings egna varumärke, Cardi erbjuder ett mycket stort sortiment av funktionella och designade armaturer för alla sorters miljöer interiört såväl som exteriört.

Molto Luce: Cardi Belysning har ett exklusivitetsavtal för Sverige med Molto Luce från Österrike. Molto Luce är en innovativ armaturtillverkare där den stora drivkraften är passionen för ljus och känslan för varje detalj. Ett nära samarbete med internationellt erkända designers har gjort att Molto Luce har kunnat skapa ett fantastiskt sortiment av både dekorativ och funktionell belysning av högsta kvalitet. 

Panzeri: är ett privat familjeägt företag med över 70 år inom belysningsbranschen. Cardi Belysningär exklusiv leverantör av Panzeri på den svenska belysningsmarknaden. De är kanske mest kända för sina dekorativa pendlade ringar – signerade Enzo Panzeri som kan synas i många offentliga miljöer ute i Europa. Deras värdegrund bygger på kvalitet, tradition och innovation.

Cardi Belysning's historia

2021 fusioneras Cardi Belysningsspecialisten in i Elektroskandia Sverige. I samband med detta skapas Cardi Belysning, en sammanslagning av organisationerna hos Cardi och Cebe Belysning.

Cardi Belysningsspecialisten tidigare historia

Cardi Belysningsspecialisten bildades 1973 som familjeföretag av Ulf Hjertstedt i Umeå, med försäljning av Longlife-glödlampor. 2006 förvärvades Cardi av Elektroskandia och 2010 respektive 2017 påbörjades pågående samarbeten med Molto Luce respektive Panzeri

Cebe Belysnings historia

Cebe var ett varumärke som stod på kvalitetsarmaturer redan på 1930-talet, sedan 1996 är det Elektroskandias egna varumärke. 1894 startades Cebe (Christian Bergs Elektriska Byrå). Bolaget förvärvades senare av ASEA 1930 där materialet såldes via ASEA IM (Elektroskandia). 1969 köper Asea Järnkonst AB av Gösta Carlsson och Cebe blir en del av Järnkonst. 2016 tar Elektroskandia Sverige tillbaka namnet Cebe och profilerar sig som Cebe Belysning.