Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


När kontorsbelysningen skulle projekteras i byggnaden från slutet av 1800-talet, med stuckaturer och målningar i taket, krävdes känsla och hänsyn såväl när det gällde designen och ljuset som infästningen av armaturerna. Cardi fick uppdraget att ta fram förslag till Main Capital Partners nya kontor.

Efter att ha växt ur sitt tidigare kontor valde Main Capital Partners att flytta till Birger Jarlsgatan 12, i ett av Stockholms mest attraktiva kontorsområden, med utsikt över Nybroviken och Stureplan. Fastigheten uppfördes 1896-97 och lokalerna är något utöver det vanliga med högt i tak och inredningsdetaljer så som stuckaturer samt takmålningar.

Kreativa belysningslösningar i rum med historiska takmålningar

De nya lokalerna är på cirka 280 kvm och med mycket högre takhöjd än på förra kontoret så de gamla belysningsarmaturerna skulle därför inte passa. I de nya lokalerna såg de även begränsningarna samt utmaningarna med projektet. I flera av rummen var det vackra takmålningar från början av 1900-talet och man fick givetvis inte borra eller göra någon åverkan och på taket. I det blivande konferensrummet fick man bara hänga upp belysning i en takkrok i mitten av rummet, i ett annat rum kunde man bara montera belysningen i en trälist längs rummets sidor. 
 I konferensrummet blev lösningen att använda Arena från Panzeri. Det är en mycket dekorativ, rund pendelarmatur med tunn ljusprofil med LED-list på insidan och justerbara spotlights runt om. Denna armatur lyser upp de vackra takmålningarna samtidigt som spotlights ger en bra arbetsbelysning.

Log 50 från MoltoLuce

Skräddarsydd belysningslösning för unik arkitektur

Ruben Aslan, belysningssäljare, Cardi Belysning hade fått alla förutsättningar, planritning och även kompletterat med foton gick han vidare till sin kollega Morad Rasheed, ljusdesigner på Cardi, som fick uppdraget att ta fram belysningsförslag och armaturval.
- Det var speciellt viktigt att ha bilder på lokalerna då det är väldigt speciell arkitektur, som det gällde att ta hänsyn till och ta fram en belysning som passar denna speciella plats och anpassa våra armaturer till den klassiska arkitekturen och miljön, säger Morad Rasheed.

Morad tog fram förslag som presenterades på 3D-visualiseringar, så kunden enkelt kunde se hur slutresultatet skulle kunna bli.
- Vi har en stor fördel att vi har ett så stort sortiment och förutom vårt eget varumärke Cardi kan vi även erbjuda designarmaturer från Molto Luce och Panzeri. Till Main Capital Partners har vi använt oss av armaturer från alla våra tre varumärken, säger Morad.

Accentbelysning och arbetsljus i harmoni med vackra takdetaljer

Då det var takmålningar och trätak med fina detaljer så ville man inte heller att armaturerna skulle skymma utan även uppljuset mot taken var viktigt för att accentuera allt det vackra.
- Som alltid var funktionen och arbetsplatsljuset viktigast, men vi ville också ha dekorativt accentljus och skapa kontraster mellan väggar, tak och golv. Vid arbetsplatserna ville vi också skapa balans i ljuset så att man där ska kunna möblera om utan att behöva ändra placeringen av armaturerna. Vi hade under projektets gång ett nära samarbete med Molto Luce, som anpassade armaturerna med dimensioner så de blev optimala för respektive rum, säger Morad Rasheed.

Konceptet för kontorsrummet med det vackra trätaket var att visa skönheten i taket med bra belysning kombinerat med funktionell belysning för arbetsplatserna. Här användes den linjära armaturen Log 50 kombinerat med Ring PDI, specialtillverkad med centrerat montage, båda av fabrikat Molto Luce.

"- Belysningen ger en fin karaktär i vårt nya kontor"

Sanna Eriksson, office manager på Main Capital Partners.

I de övriga kontorsrummen användes Mova från Molto Luce, spotlights på skena, kompletterat med Cardi-armaturen Cylli i centrum.
- För mig var den största utmaningen infästningen av armaturerna. Men det fungerade bra tack vare ett gott samarbete med Cardi, som verkligen tog fram optimala armaturer efter förutsättningarna, säger Ulf Branheim, Skylt och Elmontage AB som utförde installationen.

- Trots att det var lite speciella förutsättningar och en del speciallösningar så levererade Cardi alla armaturer i tid och vi flyttade in i lokalerna i mars förra året. Vi är mycket nöjda det goda samarbetet med alla inblandade och med belysningen, som verkligen ger en fin karaktär till rummen i vårt nya kontor, säger Sanna Eriksson, office manager på Main Capital Partners.

Se filmen om projektet