Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


 När samfälligheten Neonlampan vid Tallholmsvägen i Linköping skulle välja nya utomhusarmaturer till området ville man först prova olika modeller. Vinnare efter utvärderingen blev Tersus från Cardi Belysning.

El-Effect i Linköping hade några år tidigare installerat fasadbelysning på garagen åt samfälligheten och nu var det dags för en uppgradering av utomhusbelysningen på gångvägarna i området.
- De hade kvicksilverarmaturer sen tidigare, men dessa behövde nu bytas ut till LED. För att kunna jämföra olika armaturmodeller med ljusspridning och färgtemperaturer ville man först prova några alternativ innan man bestämde sig, säger Thomas Widén, El-Effect.

El-Effect kontaktade därför Elektroskandia för att få förslag på lämpliga armaturer.
- Jag var ute och tittade på förutsättningarna. Totalt var det 33 st armaturer som skulle bytas ut. Då det är en hyfsat stor investering så var det rätt beslut att först prova ett par armaturer, säger Anders Davidsson, utesäljare på Elektroskandia.

Peder Wibom, produktansvarig Belysning på Elektroskandia försåg El-Effect med ett par olika armaturer, Tersus och Action, för provmontering.
- Det är allt vanligare att man i samfälligheter och föreningar först vill prova olika armaturer så att alla inblandade får vara med och tycka till, kommenterar Peder Wibom.

Rimlig payoff-tid

- Till att börja med ville samfälligheten även ha med alternativet att sätta i en ersättningslampa till kvicksilver i de befintliga armaturerna. Det var dock något vi avrådde från då det i längden blir en dyrare lösning. De befintliga armaturerna med kablar och drivdon hade suttit där i säkert 40 år och att bara byta till en ersättningslampa skulle inte vara hållbart i längden.

En modern LED-belysning innebär besparingar såväl när det gäller energi som service och det är en rimlig payoff-tid på investeringen, säger Thomas Widén.

Snygg uppgradering

Man valde mellan Cebe-armaturerna Tersus med 3000K och Action med 4000K och provarmaturerna fick sitta uppe några veckor.
- Man valde till slut Tersus, framför allt för att de var nöjda med ljusspridningen, armaturens tidlösa design samt att det blev ett trevligare, varmare ljus med 3000K. Vi monterade upp alla 33 Tersus-armaturer på de befintliga stolparna i början av juni.

Det blev en snygg uppgradering av belysningen i området och vår kund är mycket nöjd med resultatet, avslutar Thomas Widén.