Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Det blev allt mörkare i längdskidspåret vid Åre Björnen och det var dags att uppgradera belysningen. Skistar tog kontakt med Elektroskandia och valet föll på Cardi-armaturen Motion GC, en klassisk stolparmatur med optik anpassad för motionsspår, gång- och cykelvägar eller liknande S-klass anläggningar.

Skistar har belysta längdspår i Åre och i Duved och i det aktuella projektet gällde det en slinga i Åre Björnen.
- Den gamla natriumbelysningen hade gjort sitt och det var dags för en uppgradering. 

Längdspåret är totalt 5 km och består av en 3 km- och en 2 km-slinga. Till 2 km-slingan krävdes 65 armaturer och dessutom behövdes 15 stycken för att byta ut trasiga LED-armaturer på 3 km-slingan, som byggdes om för några år sen.

Förberedde montaget inomhus

Elektroskandia hade armaturerna på lager och i början av året kom levereransen till Skistar Åre.
- När vi skulle montera de nya armaturerna var det - 22ºC och därför förberedde vi mycket av jobbet inomhus. Armaturerna kom färdiga med förmonterad kabel vilket var smidigt, bara att klippa och skala kabeln och montera stolpfäste. Det gick sen fort och effektivt att montera allt ute i spåret. Resultatet med den nya belysningen blev jättebra och vi har fått mycket positiv respons från våra gäster, säger Martin Svensson.


Se filmen om projektet.