Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Under hösten 2019 flyttade Samsung sitt svenska huvudkontor till nya lokaler i Kista/Stockholm och byggde samtidigt ett showroom för att visa upp sina produkter. Tillsammans med Expohouse och Samsungs egna globala marknadsföringsbolag Cheil utvecklade Cardi belysningskonceptet för att skapa miljöer och förstärka identiteten för de olika affärsområdena som ville presenteras.

Showrummet är på ca 300 kvm och uppdelad i tre olika affärsområden; Hemelektronik, IT & Mobilkommunikation och Samsung B2B. Genomgående i utställningen har vi arbetat med DALI-skenor monterade i slitsar i det täta gipstaket och armaturen Mova M med olika reflektor/linsalternativ och färgtemperatur för de olika miljöerna.

MOVA M Spotlight

MOVA står för "MOre VAriation" och denna produktfamilj utmanar hela sin generation, tack vare dess nya teknik. Den flexibla familjen går att få med fyra olika facetterade reflektorer, fem olika spridningsvinklar och en ny patenterade lins som även den går att få med fem olika spridningsvinklar - för en mer exakt ljusbild. MOVA går att ljusreglera via DALI, Bluetooth eller Casambi och finns i färgerna svart, vit eller grå. Upptäck även den nya reflektorn: DARK. MOVA vann i november 2019 priset GERMAN DESIGN AWARD 2020.

För tillhörande artiklar hänvisar vi till konfiguratorn - Testa MOVA Konfiguratorn HÄR.

Hemelektronik

I den ca 130 m² stora avdelningen för hemelektronik, som är uppbyggd som en hemmiljö, har vi valt att använda en varmare ljusfärg och linser med två olika smala spridningsvinklar, för att ge ett effektfullt och kontrastrikt ljus. I takmötet finns dolda LED-lister för att definiera rummet, listerna har variabel färgtemperatur från 2200K till 3500K för att både kunna ge en ombonad hemmakänsla men också ge en effektfull färgkontrast.

Butiksmiljö IT & Mobilkommunikation

I utställningens centrala del är en butiksmiljö uppbyggd där vi använt oss av mediumstrålande reflektorer och en neutralvit färgtemperatur på 3500K.

 

 

Samsungs B2B

I avdelningen för Samsungs B2B-lösningar har vi bestyckat Mova med bredstrålande kvadratiska reflektorer där vi belyser väggarna. För accentuerande belysning och golvytorna använder vi linser med smal- och mediumstrålande ljusfördelning. Även i denna avdelning använder vi oss av det lite kallare krispiga ljuset på 3500K för att höja uppmärksamheten och ge ökade kontraster mellan ljusa och mörka ytor.

Fler projektbilder

Säljare: Peter Wranå (Cardi)
Ljusdesigner: Matti Reiman (Cardi)
Elkonsult: E60 Elkonsult
Fotograf: Frida Hermansson