Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Det privata ridhuset i Nybro är i en nybyggd fastighet på cirka 1 600 kvm, bestående av en manege, en läktare och ett elrum. I ridhuset är det cirka 10 meter i takhöjd och totalt 56 st Altum-armaturer lyser upp lokalen.
I taket finns fyra vajrar som armaturerna hänger i. I kanterna hänger de 5,5 meter upp och i mitten 8 meter upp från backen. Kravet låg på 120 lux på backen, men det uppmätta värdet är ca 180 lux och det är ett väldigt bra fördelat luxvärde i stallet. Belysningen har också DALI-styrning så man kan reglera styrkan på belysningen.

Elektroskandias ljusdesigner projekterade belysningen med Cardi-armaturen Altum 60 Medium.
- Altum är bredstrålande och ger väldigt bra ljus. Den klarar aggressiv miljö och är också D-märkt, vilket krävs inom lantbruksmiljö.