Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


OM PROJEKTET

Storsjöskolan i Östersund moderniseras, byggs ut med en ny del och byter i samband med det namn till Odensalaskolan. Totalt omfattar projektet lokaler med en yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Marklunds El, som ansvarar för projektering och installation av el, tele och säkerhet, valde Elektroskandia till huvudleverantör av elmateriel, belysning och säkerhetssystem.

Elkonsult för projektet var Eltekniska Ingenjörsbyrån, som på ett tidigt stadie var i kontakt med Elektroskandia och belysningssäljaren Jessica Vurestedt för att få förslag på belysningen till skolan.

Odensalaskolan i Östersund

– ett stort projekt som krävde planering, framförhållning och effektiv installation.

Belysning för alla miljöer och krav

"Det var roligt att bli inblandad från början i den här satsningen och att få chansen att visa att vi har armaturer som klarar de olika miljöer och krav som är i skolor.
Vi valde att jobba mycket med direkt och indirekt ljus för att skapa en bra arbetsmiljö för undervisning. Det indirekta ljuset riktas mot tak och väggar vilket ger ett bra omfältsljus och ett jämnt belyst klassrum. Dessutom gav vi förslag på utomhusbelysning", säger Jessica Vurestedt.

Box pendel i klassrummen

"Samtliga armaturer är mycket energieffektiva och de flesta är försedda med DALI-styrning. Klassrummen har frånvarostyrning med aktiv tändning vilket garanterar att det inte står och lyser i onödan om ingen är på plats i lokalen", säger Jessica Vurestedt.

Cardi-armaturer till flera delar av skolan

Leia, Cubo, Glob Pärlan, Intra, Plato och Vektor är några av modellerna Cardi-armaturer som monterats inomhus i den nya skolbyggnaden.
Plato ser man exempelvis i skolköket.

Tersus och Tersus pollare i utomhusmiljön

Bland de armaturer som används utomhus märks bland annat modellerna Tersus, Tersus Pollare och Motion.