Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Belysningen en viktig del av helhetsupplevelsen på exklusivt gym

I många projekt är det mest fråga om funktion då det gäller belysning. Det ska vara en jämnhet i ljuset och man ska uppnå vissa luxvärden, sen är man nöjd. Detta var dock inte fallet då det gällde More Gym i Västerås. Här ville man ha en stämningsfull belysning med variation på ljuset i lokalerna och där armaturerna skulle vara en del av inredningen.

I oktober förra året öppnade More Gym i Västerås, en exklusiv medlemsklubb för hälsa, välbefinnande och livskraft. Grundare och delägare är Mats Brokvist och Nina Landström. - Min bakgrund är att jag tidigare startat gymkedjan Member 24, som växte till att omfatta 12 anläggningar. Det var ett traditionellt gym, med fokus på träning, en ganska tuff miljö och det var oftast packat med folk i lokalerna. 2019 sålde jag Member 24 och sedan dess har tanken grott om att starta en ny typ av gym, där man kan kombinera de goda bitarna i livet till en och samma plats. Detta har vi nu förverkligat genom att öppna More Gym, säger Mats Brokvist.

Nätverksgym

More Gym är en toppmodern anläggning på totalt 750 kvm och innefattar förutom gym även en konferensdel, matsal, lounge och behandlingsrum.

- Vi vill vara klubben som ger mer oavsett om det handlar om träning, affärer eller socialt umgänge. Till stor del är vår målgrupp företagare, som förutom att träna även kan jobba före eller efter ett träningspass, ha möten, konferenser eller nätverka i våra lokaler. Det är en stor, öppen och lyxig miljö som möjliggör såväl ett affärsmöte som en kopp kaffe i lugn och ro. Frukost ingår i medlemsskapet, man kan även förvara sina träningskläder här eller låna kläder om det skulle behövas. Allt ingår och vi vill verkligen att det här ska kännas som en naturlig samlingplats för aktiva vuxna som söker något mer än ett vanligt gym, säger Mats.

Stort fokus på inredningen

- När vi projekterade anläggningen lade vi stor vikt vid inredningen av lokalerna. Det ska inte kännas som ett vanligt gym när man kommer in på More Gym utan vi ville skapa en unik känsla och atmosfär som man inte hittar någon annanstans. Genomgående har vi valt att jobba med exklusiva material, något som även gällde belysningen. Omklädsningsrummen belyses av Mova infälld från Molto Luce. Vi vet av tidigare erfarenheter att rätt typ av belysning kan göra stor skillnad i hur man upplever lokalen. Vår målsättning var att inte ha det alltför ljust utan istället eftersträva en mer stämningsfull belysning, säger Mats Brokvist.

Designarmaturer från Molto Luce

Efter det första förslaget bollade man lite idéer fram och tillbaka i omgångar innan det slutliga förslaget fastställdes. I gymdelen och omklädningsrum är det framför allt riktbara spotlights på skena och även infällda spotlights. Till loungedelen valdes pendlade glasglober Loon från Molto Luce i köket pendlade glödlampor. Väggarna är belysta av Nim spotlight.

- Vi är supernöjda med belysningen och Elektroskandia/Cardi lyckades verkligen få fram den känsla vi ville ha. Det hela blev mycket smakfullt och bidrar till att anläggningen andas exklusivitet. Sedan öppningen förra året har vi fått en flygande start med många medlemmar och mycket bokningar av såväl konferensutrymme som matsalen. Vi har fått bra respons på vårt koncept och ser därför mycket positivt på framtiden, avslutar Mats Brokvist.