Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Milli - För ett behagligt ljus

Milli-serien är en serie armaturer med fokus på belysningskomfort. Mill finns som infälld och två varianter av pendlar Milli S pendel och Milli pendel.

 

Milli Infälld

Milli infälld är en armatur med en optik för maximal belysningskomfort med avseende på avbländning och ljusfördelning. Milli har en specifik ljusteknik en kombination av lins- och reflektorteknik som ger en mycket bra avbländning. Monteras i undertak med synlig T-profil 600x600 mm. Mill infälld finns med två rader eller 3-raders optik med olika ljusflöden och vitt och svart utförande.

 • Väl avbländad
 • Hög effektivitet upp till 155 lm/W
 • CLO, Constant Light Output på DALI-armaturer
 • Finns med sensor Bluetooth EasyAir 
 • Utbytbara LED-moduler 

Ett bättre alternativ till en LED-platta

Milli infälld använder linser för att styra ljuset, en mekaniska avskärmning som ger en tydligare avbländning men med bibehållen effektivitet.

Ladda ned lathund för Milli infälld.

 

 

Milli S Pendel

Milli S är en slimmad pendelarmatur med en konkav profil i stilren design. Milli S är en arbetsplatsarmatur för kontor, klassrum och liknande miljöer. En mycket god ljuskvalitet fås med en direkt och indirekt ljusfördelning i kombination med hög färgåtergivning, Ra>90 som standard. Dess rena design gör att den passar in i både moderna och klassiska miljöer. Milli S går att få med två olika optiker. Pendlas i medföljande justerbara wireupphäng som även är justerbart längsled.

 • Uppfyller SS-EN 12464-1
 • CLO, Constant Light Output på DALI-armaturer
 • Finns med sensor Bluetooth EasyAir och PIR-sensor
 • Utbytbara LED-moduler 

Milli S DP Pendel

Har en kombinerad lins- och reflektorteknik (DP) som ger en mycket bra avbländning av det direkta ljuset och tillsammans med en opal diffusor för det indirekta ljuset uppnås ett mycket lågt UGR-värde. Optiken har samma färg som själva armaturen, vilket ger armaturen ett harmoniskt helhetsintryck.

 

Milli S MP Pendel

Har en mikroprismatisk avskärmning (MP) för direkt ljus som ger en bra avbländning längs och tvärs armaturen. Opal diffusor i akryl för det indirekta ljuset.

 

Milli Pendel

Har en kombinerad lins- och reflektorteknik som ger en mycket bra avbländning av det direkta ljuset och tillsammans med en opal diffusor för det indirekta ljuset uppnås ett mycket lågt UGR-värde. Optiken har samma färg som själva armaturen, vilket ger armaturen ett harmoniskt helhetsintryck. Pendlas i medföljande justerbara wireupphäng.

 • Mycket avbländad
 • Uppfyller SS-EN 12464-1
 • CLO, Constant Light Output på DALI-armaturer
 • Finns med sensor Bluetooth EasyAir

Utbytbara LED-moduler

Mill infälld och Milli S Pendel har utbytbara LED-moduler. Även drivdonen är lätt att komma åt och ersätta. Det gör att det går att återanvända Milli. På så sätt bidrar vi gemensamt till att minska belastningen på jordens resurser för en hållbar framtid.

Connected

Milli-serien finns i varianter med Philips sensor EasyAir som styrs trådlöst via MasterConnect App. Sensorn har bl a närvarodetektering och dagsljuskontroll för maximal energibesparing. Ingen extra kabeldragning av styrtrådar mellan armaturer, spar installationstid.
Läs mer om MasterConnect och övriga armaturer med samma belysningsstyrning.