Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


I februari 2020 blev Cardi kontaktade av LW Sverige AB som var i slutet av byggprojekteringen av sitt nya huvudkontor i Ältaberg. LWAB startades 1987 som ett plåtslageri och är idag en heltäckande leverantör inom tak och fasad med fina referensprojekt som Mall of Scandinavia, Tele2 arena och omläggning av taket på Stockholms stadshus för att bara nämna några.

LWAB ville ha hjälp av Cardis ljusdesigners att skapa trivsamma belysningslösningar i den nya kontorsbyggnaden och tillhörande rekreationsytor och vi bokade in ett möte i vårt Showroom på Valhallavägen i Stockholm för att titta på ritningar, förväntningar, lösningar och armaturer.

3D-visualiseringar

Hela byggnaden var 3D-modellerad vilket innebar att vi snabbt kunde påbörja belysningsplaneringen och visa visualiseringar och beräkningsresultat. Med inspiration från vårt eget kontor skapade vi kontrastrika och spännande miljöer där inredning och detaljer accentuerats. Vi arbetade med en variation av ljusbilder och montagesätt för att få dynamik i belysningen. Från den skenmonterade spotlighten Alpha med 15 graders reflektor som ger en smal ljusbild men med något diffus kant i korridorer till den infällda spotlighten Mova med linsteknik och 20-40 graders spridningsvinkel med en mer samlad ljusbild och distinkt kant till öppna ytor och accentuering.

Arbetsplatsbelysning

De mindre kontorsrummen projekterades med den pendlade armaturen Flow över varje skrivbord och accenter på väggarna från infällda Mova. I kontorslandskap föreslog vi skrivbordarmaturen Jackie för att ge en fullgod arbetsbelysning utan att behöva pendla ner armaturer i det öppet landskapet som behövde flexibilitet i möbleringen. I de olika konferensrummen belyste vi borden med den minimalistiska pendeln Ride i både runt utförande med opala bländskydd och raka längder med linsteknik. I kontorets bottenvåning där personalen kan umgås och träna. Här finns bland annat pingisbord, gym och padelbana och här har vi använt oss av bland annat den skenmonterade spotlighten Prime. I kontorets biytor återfinns också armaturerna Pontos, Tulo och Aries.

”Belysningen tycker jag blev väldigt bra med exempelvis kombinationen av olika montagesätt på spotlights, infällda vridbara och svarta utanpåliggande då vi har svarta tak.” säger Saija Soini, LW Sverige AB.