Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Cardi-armaturerna Doris och Tersus ger en ljus och stilfull inramning åt det nybyggda bostadsområdet Kv.Parasollen i Skövde.

Tryggt boende och välkommnade för besökare

Kv.Parasollen består av tre nybyggda tvåvåningshus med totalt 45 hyreslägenheter. Beställare är bostadsbolaget Trähusstaden Sverige AB, med målsättning att bygga ett bestånd av nyproducerade hyresbostäder. Fokus på bostadsområdena ska vara hållbarhetsfaktorerna, socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Man vill bland annat skapa den naturliga mötesplatsen inom bostadsområdet, minimera energiförbrukningen och eftersträva en god fastighetsekonomi. Parasollen är Trähusstadens första bostadsområde.

Doris HO ger en bra ljusspridning såväl framåt som åt sidorna.

Energieffektiva armaturer

Elektroskandias ljusdesigner Malin Thyberg gjorde belysningsberäkning och föreslog väggarmaturen Doris HO (high output-utförande)och stolparmaturen Tersus till innergården.

Doris är robust med högt ljusflöde och väl avbländad genom sin design. Armaturen ger en bra ljusspridning såväl framåt som åt sidorna. Tersus är en energieffektiv armaturserie med modern tidlös design och som ger ett mjukt och behagligt ljus. Den är lämplig för olika miljöer som exempelvis parker, torg, parkeringsplatser och bostadsområden.

Doris HO ger en bra ljusspridning såväl framåt som åt sidorna.

Stilfullt med Tersus i svart utförande.

Snyggt med svart

Totalt installerades 30 st Doris på husväggarna vid entréer och förrådsbyggnader och 17 st svartlackerade Tersus stolparmaturer. I slutet av augusti flyttade hyresgästerna in i bostäderna.
- Det blev riktigt bra med den här belysningen, som ger ett välkomnande ljus samtidigt som det lyser upp ordentligt och bidrar till en trygg miljö. Snyggt också med stolparmaturer i svart. Vår beställare är nöjd och vi är också nöjda inte minst med vårt samarbete med Elektroskandia. Som alltid gav de oss ett bra helhetskoncept med projektering, ljusberäkning och en kostnadsmässigt bra lösning, avslutar Jonas Bergstrand.