Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Viktigt med ljussättningen

Man tittade på de önskemål som Anders Bodén och Angelica Engström hade gällande belysningen. Lokalerna var då helt tomma och det rådde full aktivitet med uppbyggnaden av restaurangen. Jättekul att se allt från start, säger Jessica Vurestedt och fortsätter:

- Vi gick igenom ritningarna, färgsättningar, ytskikt, inredning, typ av tak och vilken atmosfär som önskades i lokalerna. Eftersom det är en deli med kombinerad restaurang och butik samt även möjlighet för konferens är det viktigt med ljussättningen. Det jag ville var att skapa olika rum med hjälp av ljuset, både mysig och funktionell belysning. De önskade kunna ha olika ljusnivåer beroende på aktivitet, så att ljuset blir en del av inredningen. En detalj som de berättade om var att det skulle bli en bumerangformad bardisk och att köksdelen skulle vara synlig, då är det trevligt att kunna styra ljusflödet beroende på tid på dygnet.

Belysningskoncept i 3D

Jessica mätte lokalerna, tog bilder och fick med sig ritningarna för att kunna återkomma med ett förslag på belysning. Tillsammans med ljusdesignern Anna Egerbo gick hon sen igenom förutsättningarna.

- En utmaning var att det är många olika delar i lokalerna och det gäller att det blir rätt typ av ljus på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Allt ifrån en välkomnande entré till mysig relaxdel och restaurang samt konferens. Att ha styrning av belysningen var därför viktigt, säger Jessica Vurestedt.

Cardi Belysning återkom sedan med ett komplett belysningskoncept med 3D-ritningar för varje del av lokalerna.

- Förslaget vi fick var fantastiskt och 3D-ritningarna helt magiska. Det var komplett med förslag på armaturer och belysningsberäkningar för varje utrymme, säger Anders Bodén.

Snabba bud

Det var snabba bud som gällde, då restaurangen skulle öppnas redan i början av juni. För att effektivisera installationen så förmonterade därför Elektroskandia snabbkopplingar på armaturerna innan leverans. Samtliga armaturer är av fabrikat Cardi och de fanns på Elektroskandias lager för snabb leverans.

Restaurangdelen och den allmänna delen försågs med armaturen Luni, en downlight där man kan välja dekorring och reflektor i olika färger. Dessutom installerades Leia, en tiltbar armatur samt den infällda takarmaturen Plato II Opal. För pendlade armaturer monterades närmare 100 meter av Cardi svarta Global Pro 3-fas skena i taket runt bord och bar. All belysning styrs enkelt av personalen på en läsplatta, via DALI-Plejd puck.

- Resultatet blev mycket bra och både vi på JASAB och systrarna Engström är nöjda med Elektroskandias engagemang och kompetens att skapa en så här bra ljusmiljö och även kunna leverera allt på rekordtid, säger Anders Bodén.