Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


I DALAB:s nya lokaler i Borlänge ville man ha ett bra och ergonomiskt ljus samtidigt som belysningen även skulle fungera som ett trevligt designelement.

Belysningen ska sticka ut

När det gällde belysning till de nya lokalerna, så var vår målsättning att det inte skulle se ut som på många andra kontor med mycket LED-plattor i taket. Vi ville att det ska hända något och att belysningen ska ”sticka ut”. I och med att vi arbetar med installation av belysning så är det ju en fördel om vi kan visa våra kunder vad som är möjligt att göra för att få det ”lilla extra” utan att det kostar väldigt mycket pengar, säger Mikael Lindqvist, avdelningschef El på DALAB.

En utmaning

En av de Cardi-armaturer som använts hos DALAB är Cylli. I korridorerna har två olika storlekar, 360 mm och 560 mm, placerats ut osymmetriskt i taket. I lounge-delen sitter pendlade Cylli, som hängts på olika nivåer samt downlights för att belysa väggpartier. I korridorerna sitter infällda Stretto som ger effekten av en lysande linje i taket. Även dessa armaturer är placerade osymmetriskt. Parentes med sensor är monterade i kontorsrummen. Parentes är en stilren och kompakt pendelarmatur med direkt/indirekt ljusfördelning.

- Belysningen har blivit mycket effektfull och resultatet är faktiskt bättre än förväntat. Vi har fått ett ergonomiskt ljus samtidigt som belysningen adderar till ett designelement i våra nya lokaler, säger Per Berglund, projektingenjör på DALAB.

Tersus pollare

Utanför Dalab's fastighet är Tersus pollare placerade. Tersus pollare är en allsidig armatur i en tidlös design. Armaturen ger ett dekorativt mjukt behagligt ljus genom den mjukt formade toppreflektorn.