Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Bilar i nytt ljus

Ljuset i försäljningshallen hos Brandt Bil i Säffle började bli allt sämre och dessutom hade man fått högre krav på belysningen i och med att man skulle börja sälja bilar från MG. Lösningen blev att byta till Cardi-armaturen Tryggve från Elektroskandia.

 Brandt är bilkoncernen som säljer Dacia, Ford, MG, Mazda, Renault, Hyundai, Volvo Cars och Volvo Trucks & Buses samt dotterbolaget Brandt Båt som säljer elbåtar av märket X- Shore. Bolaget startades 1929 av familjen Brandt, som fortfarande är ägare till bolaget. Koncernen har 32 anläggningar på 22 orter med en omsättning på ca 3,5 miljarder samt cirka 600 anställda.

Högre krav på belysning

Det var i samband med att Brandt Bil skulle börja sälja MG som det här med belysningen blev aktuellt. MG ställde krav på bättre belysning i försäljningshallen och man hade även själva märkt att ljuset där började bli allt sämre, säger Jan Rosendal, projektledare ETAB.

ETAB kontaktade Elektroskandia för att få förslag på lämpliga armaturer.
- Vi köper huvudsakligen den elmateriel vi behöver från Elektroskandia. De levererar med kvalitet, har bra service och rätt pris. Jag mätte upp bilhallens yta, tog några bilder på hur det såg ut och pratade sen med Elektroskandias tekniska innesäljare Niklas Nordberg, säger Jan Rosendal.

- Den befintliga belysningen i försäljningshallen bestod av 46 stycken lysrörsarmaturer 2x58 W. Det var bara 3 meter i takhöjd vilket gjorde att vi inte kunde ha allt för starkt ljus, då det kunde innebära bländrisk. Vi gick därför upp i antalet armaturer istället. Valet blev 60 stycken av armaturen Tryggve BAS XXL Bred, en extremt bredstrålande armatur med en systemeffekt på 70 W och färgtemperatur 4000 K. Som standard är armaturen aluminiumfärgad, men efter kundens önskemål lackerade vi dem vita så att de skulle smälta in i det vita taket, säger Malin Thyberg, ljusdesigner på Cardi Belysning.

Tryggve Bas XXL

Energibesparing

- Installationen av den nya belysningen var enkel då vi kunde återanvända kanalisation och kanaler och endast bytte armaturer och kablage, kommenterar Jan Rosendal. Resultatet blev bättre ljus, 842 lux, samt en energibesparing på 35 procent, trots att antalet armaturer ökades.

- Brandt Bil blev så nöjda med resultatet att de även lät oss byta ut belysningen i tvätthallen. Deras anläggning i Säffle har verkligen blivit ljus, fräsch och samtidigt energieffektiv, avslutar Jan Rosendal, projektledare ETAB.

Tryggve Bas XXL