Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Cardi klarade kraven från Toyota

Då Lindströms Bils nya anläggning i Falköping skulle färdigställas var kraven på belysning höga. Valet blev armaturer från Cardi. Lindströms Bil är ett lokalt familjeföretag specialiserade på Toyota och Lexus. Företaget omsätter totalt cirka 850 miljoner kronor och har bilförsäljning och verkstad på sex orter, Skövde, Falköping, Alingsås, Trollhättan, Borås och Jönköping. I Falköping har man funnits i hyrda lokaler sedan 80-talet men under 2019 valde man att flytta till en ny, större och mer ändamålsenlig anläggning.

- Vi beslutade att bygga en ny anläggning och första spadtaget togs i mars 2019, berättar Daniel Carlgren, platschef Lindströms Bil Falköping.

Den nya fastigheten är på cirka 2000 kvm och innefattar nybilsförsäljning, begagnat, verkstad, tvätthall, kundmottagning, personalutrymmen etc. Anläggningen är byggd av Skeppsviken Bygg.

Tryggve vitlackerades för att smälta in i miljön.

Toyotas interiörprogram

Toyota har ett interiörprogram som måste som måste följas av deras auktoriserade återförsäljare. Det innefattar interiören i lokalerna med bland annat inredning samt luxtal på belysningen och hur ljuset skall falla i nybilshallen.

- Kraven från Toyota gällde framför allt luxstyrkan. I entré, nybilshallen och var kravet 500 lux, i kontor och personalutrymmen 300 lux och vid verkstadens arbetsplatser 1000 lux. Från Lindströms Bils sida ville man att känslan i bilhallen skulle vara fräsch och man ville ha en färgtemperatur på 4000 K, säger Malin Thyberg, ljusdesigner och fortsätter:

- Jag föreslog bland annat armaturen Tryggve, som ger bra ljus och är prisvärd. Lindströms Bil var dock tveksamma, då de tyckte den syntes för mycket. Jag föreslog då att vi skulle vitlackera den för att den bättre skulle smälta in i miljön.
- Allt går i vitt i lokalerna och armaturerna är vitlackerade för att de ska synas så lite som möjligt. Vi lät även Provektor måla linan vit, som Tryggve-armaturerna var fäst i. Det är viktigt att allt fokus är på bilarna när kunderna kommer in i anläggningen, säger Daniel Carlgren.
Efter att man enats om en komplett lösning för belysningen ritades den in och förslaget godkändes sedan av Toyotas konsult.

Plato med dekorplåt lyser upp konferensrummet.

Komplett leverans från Elektroskandia

Totalt levererade Elektroskandia drygt 320 st Cardi-armaturer till Lindströms Bil. Förutom armaturen Tryggve är det inomhus bland annat Plato, Vektor, Tulo, Doris HO, Anod och Fabo samt utomhusarmaturen Motion Area. Alla är armaturer från Cebe:s standardprogram. De kundunika lösningar som togs fram till projektet var förutom vitlackerade Tryggve även spotlights i 4000 K.

- Efter att det var monterat och klart kom sen Toyotas konsult och tittade igenom allt och godkände. Trots en tajt tidsplan har allt fungerat och vi kunde planenligt ha invigning av de nya lokalerna i mitten av oktober Vi är mycket nöjda med slutresultatet och det goda samarbetet vi haft under projektets gång med såväl Provektor som Elektroskandia, säger Daniel Carlgren