Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Höga krav på belysningen

Nya Baldershallen omfattar cirka 14 000 kvadratmeter nybyggd och ombyggd yta som innehåller 10 badmintonbanor, 2 innebandyplaner, 6 tennisbanor inomhus, 3 padelbanor, 5 squashbanor och plats för 16 bordtennisbord. Dessutom finns här två fullstora idrottshallar där man kan spela volleyboll, innebandy, basket, handboll m.m. Även gym, restaurang och konferensavdelning ingår i den nya anläggningen.

Goda relationer med konsulten

"Jag blev på ett tidigt stadie kontaktad av konsulten Tekab som ville ha förslag på en lämplig belysning till hallarna i projektet. Man gick ut med förfrågan till flera olika leverantörer, däribland Elektroskandia", berättar Jessica Vurestedt, belysningssäljare Cardi.

Cardi-armaturen uppfyllde kraven bäst

Av de förslag på armaturer som kom in till Tekab var det modellen Tuff Sport av fabrikat Cardi, som bäst uppfyllde kraven och den blev därför inritad i handlingarna för projektet.

Genomtänkt & kompetent ljusdesign för optimal belysningslösning

Det krävdes hög flexibilitet vad gällde belysningen då den skulle kunna anpassas och styras för olika sporter och nivåer, för tävling respektive motion. "Vår ljusdesigner Annika Sjöö gjorde ljusberäkningar och vi föreslog vår nya armatur Tuff Sport, som är speciellt utvecklad för att belysa olika sportanläggningar. Armaturen har bland annat en linjeprismatisk optik för en bra vertikalbelysning vid till exempel olika bollsporter. Tuff Sport är också försedd med ett galler och den är bollskyddscertifierad. Armaturen är energieffektiv och även enkel att underhålla", säger Jessica Vurestedt och fortsätter: "Ljusberäkningarna utgick vi från de krav på idrottsanläggningar som finns i Måttboken, utgiven av SKR. Det var en komplex anläggning där man på ett flexibelt sätt skulle kunna anpassa belysningen med olika ljusnivåer beroende på aktivitet och krav som till exempel horisontal- och vertikalljus. Dessutom var det givetvis krav på energieffektivitet, så att till exempel tennisbanorna skulle kunna lysas upp individuellt."

Tuff Sport, en perfekt lösning

Totalt har Cardi och Elektroskandia levererat närmare 850 stycken Tuff Sport till nya Baldershallen.