Referenser

Här har vi har samlat ett axplock av våra ljusprojekt med stor variation på applikation. Här finns projekt som kontor, skola, industri, bostadsrättsföreningar, parker, idrottsplatser och sporthallar, butiker och restauranger.

Vi kan hjälpa dig med både interiöra och exteriöra belysningslösningar, vi har allt ifrån robusta industriarmaturer till dekorativa pendelarmaturer.


Om projektet

På Rusta ville man uppgradera till LED-belysning på huvudkontoret. Problemet var att de befintliga armaturerna var integrerade i innertaket. Cardi tog då fram en lösning i form av LED-insatser som monterades in i armaturhöljet.

Mångårigt partnerskap på butikssidan

- Jag har haft kontakt med Cardi sedan många år tillbaka och vi köper främst spotlights och ljuskällor från dem till våra butiker. I varje butik har vi ungefär 170 st spotlights från Cardi, för punktbelysning och vi har även köpt lite kontorsarmaturer från dem. Cardi har det mesta inom belysning och i och med sammanslagningen med Elektroskandia så har vi nu tillgång också till deras stora sortiment av elmateriel, säger Thomas Lindfors, product manager Storeinterior & Supplies på Rusta.

Speciallösning med LED-insats

Thomas Lindfors kontaktade Peter Wranå på Cardi för att se vad det fanns för möjligheter till lösning. - Tillsammans med vår ljusdesigner Matti Reiman åkte jag ut till Rusta för att titta på de armaturer som de hade. Det fanns ingen färdig lösning men efter lite diskuterande kom vi tillsammans på att en idé skulle kanske vara om vi kunde låta det befintliga armaturhöljet sitta kvar och bara byta ut innehållet till en LED-insats, säger Peter Wranå, KAM Butik på Cardi.

Lägre kostnader och bättre ljus

- Det här blev en fantastiskt bra lösning på många sätt. För oss innebar det mindre kostnader att behålla armaturhöljet och bara köpa nytt innehåll. Dessutom blev det bättre ljus än tidigare samtidigt som vi reducerade energiförbrukningen med 50 procent! I och med LED-tekniken så kommer också våra kostnader för underhåll minska kraftigt. Sist men inte minst så känns det också mer hållbart att kunna återanvända de befintliga armaturhöljena. Nu har vi bytt till LED-insatser i en stor del av de nya lokalerna och nästa steg blir att byta till LED-belysning i vår gamla kontorsdel, avslutar Thomas Lindfors.